CADA VEGADA QUE ENSENYES ALGUNA COSA A UN NEN LI ESTÀS LLEVANT LA OPORTUNITAT D’APRENDRE-HO.

JEAN PIAGET

dimecres, 16 de febrer del 2011

L'aventura d'educar en família

Torna al Palau de Congressos d'Eivissa (Santa Eulària) un nou cicle de conferències sobre educació: L'AVENTURA D'EDUCAR EN FAMÍLIA.

Aquest divendres 18 de febrer a les 19 hores tendrà lloc la conferència 'Resuelve los conflictos pacíficamente en casa, en la escuela y en el mundo', a càrrec de Maria Carme Boqué.

Per als infants hi haurà jocs amb monitors de temps lliure.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Vacances escolars en anglès, durant l’estiu de 2011


Us informam que al BOE nº 35 de 10 de febrer, s’han convocat ajudes individuals per participar en el programa Immersió Lingüística en colònies de vacances, durant l’estiu de 2011.

Característiques del programa:
- Es desenvolupa en diferents punts de la geografia espanyola per promoure la convivència entre alumnes de distintes comunitats autònomes i millorar la fluïdesa en llengua anglesa.
- Adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària i 1r curs d’ESO.
- Període de participació: Dos torns de dues setmanes cada un, en la primera i segona quinzena d’agost
- Les ajudes se distribueixen en dos grups amb uns requisits específics:
  •  El primer grup 1.320 ajudes de fins a 476 euros, que compleixen uns determinats requisits. La quantitat a abonar per aquests beneficiaris a l’empresa adjudicatària és de 50 euros.
  • El segon grup 880 ajudes de fins a 326 euros. La quantitat a abonar per aquests beneficiaris a l’empresa adjudicatària és de 200 euros.
- Els trasllats dels participants d’anada i tornada des del seu domicili fins el lloc on es du a terme la colònia, correrà a càrrec de les famílies. Els beneficiaris tendran una ajuda de 90 euros per despeses de desplaçament.
- La sol·licitud figura a la pàgina web educacion.es. Les instruccions per fer la sol·licitud les podeu trobar aquí.
- Les sol·licituds s'han de presentar a la secretaria de l'escola abans del 7 de març de 2011.

Recaptació Festa de la Solidaritat (Nadal)

Us volem fer saber que, gràcies a la col·laboració i aportació de tots/es, cada any podem posar el nostre “granet d'arena” per millorar la vida dels més necessitats. A la Festa de la Solidaritat de 2010 varem recaptar 1.176'98 € i el Consell Escolar del centre ha decidit repartir-ho de la següent manera:

- 180'30 € - Quota anual apadrinament d'un boix/a (AJUDA EN ACCIÓ)
- 180'30 € - Quota anual apadrinament d'un boix/a (Fund. VICENT FERRER)
- 180'30 € - Nou apadrinament d'un boix/a (Fund. VICENT FERRER)
- 236'08 € - METGES SENSE FRONTERES
- 400'00 € - Serveis socials de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja

dissabte, 12 de febrer del 2011



Dins el marc del Pla de dinamització de les famílies per a la participació en el sistema educatiu, la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de les Balears (COAPA), l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i la Conselleria d'educació, us conviden a participar en unes xerradas sobre:
- Drogues
- Relacions familiars
- Sexualitat
- Dificultats d'aprenentatge
- Xarxes socials
- Eines i
- Alimentació

A la pàgina web de COAPA podreu trobar el programa de cada xerrada, els llocs on els realitzaran i el calendari previst.


dimarts, 8 de febrer del 2011

Festa INTERCULTURALITAT 2011


El proper divendres 11 de febrer celebrarem a l'escola la Festa de la INTERCULTURALITAT amb l'objectiu de fer conèixer les diferents cultures presents a la nostra escola i afavorir entre elles actituds positives de convivència. Al llarg de la setmana treballarem a les aules aspectes com: patrimoni artístic, costums, moneda, geografia, bandera.....i el dia 11 exposarem tota la feina realitzada al pati.

Us demanam la vostra col·laboració per afegir a aquesta exposició qualsevol cosa que se us acudeixi en relació a plats típics, vestimenta, objectes, música, etc. i us convidam a participar de la festa amb nosaltres el dia 11 a partir de les 12 hores. La recollida de les vostres aportacions la farem el mateix divendres de 9 a 11:30 hores.

Pregam ens comuniqueu les vostres idees a través dels vostres fills/es.

Gràcies anticipades per la vostra col·laboració.

diumenge, 6 de febrer del 2011

Pla de consum de fruita i verdura a les escoles 2010–2011

Cartel de la campaña 'Fruta todo el año'

El passat curs escolar es va posar en marxa a l’estat espanyol i avalada per la Unió Europea, una campanya per reforçar el consum de fruita entre els alumnes de primària, anomenada Pla Europeu de consum de fruita a les escoles 2009–2010. Donada la bona acollida de la campanya pilot del curs anterior, des de la Conselleria de Presidència es vol tornar a dur a terme la campanya durant el curs escolar 2010-2011, ampliant-la als alumnes d’infantil.

Aquesta campanya no suposa cap cost ni per l’alumne ni per l’escola, ja que està subvencionada en la seva totalitat. L'objectiu és afavorir una dieta sana i equilibrada, promoure el consum de fruita de temporada i fomentar hàbits d’alimentació saludables.

A la nostra escola, els dies que es repartirà 1 ració de fruita fresca o suc de fruita fresca per alumne seran:
- Dimarts 8 i dimecres 9 de febrer.
- Dimarts 15 i dimecres 16 de febrer.
- Dimarts 22 i dimecres 23 de febrer.

Donat que aquest Pla no substitueix l'esmorzar, es aconsellable que cada alumne/a porti el seu esmorzar.

Com a mesura d’acompanyament de la campanya, es farà entrega d’una estovalla a cada alumne, de la marca Producte Local, marca promoguda per la Conselleria que garanteix que l’origen dels productes que empara (fruita, hortalissa, peix, etc.) és de les Illes.

Els responsables del Pla agrairien que una vegada el vostre fill/a hagi participat a la campanya, emplenéssiu l’enquesta que trobareu a la següent adreça web:

divendres, 4 de febrer del 2011

Ampliació del termini de sol·licituds d'AJUDA DE LLIBRES DE TEXT I MATERIAL DIDÀCTIC

Us informam que al BOIB nº 17 de 3 de febrer ha sortit publicada una resolució per la qual s'amplia el termini de sol·licitud de les ajudes de llibres de text i material didàctic per al curs escolar 2010/2011. El darrer dia per presentar-la serà el dia 15 de febrer de 2011.

Per més informació podeu consultar al blog l'entrada del diumenge 16 de gener, consultar el BOIB nº7 de 13 de gener o preguntar a Secretaria.

dijous, 3 de febrer del 2011

Recollida de roba per part de l'ONGD GLOBALMON


GLOBALMON és una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) que duu a terme accions de cooperació internacional als pobles més subdesenvolupats i desfavorits de l'Àfrica Subsahariana, Amèrica Llatina i Àsia.

En aquests moments estan immersos en la construcció d'una Granja Escola al Txad – Camerun.

Des de l'any 2.003, han construït 10 de les 45 escoles que substituiran a les actuals de palla, havent escolaritzat a 3.300 alumnes i format a 60 professors. Quan aquest projecte hagi conclòs s'hauran escolaritzat en total a 15.000 nens i s'hauran format a 270 mestres.

El motiu de que aquest últim projecte sigui una Granja-Escola és, a part de rebre educació escolar, que tant nens com a majors aprenguin a treballar la terra ja que, al cap i a la fi, és d'on obtindran l'aliment. Per a això també estan dotant els col·legis amb pous d'aigua potable.

Per poder dur a terme aquests projectes estan realitzant recollides de roba i sabates usades pel territori nacional.

Si voleu col·laborar, podeu dur la vostra roba a l'escola i deixar-la a secretaria FINS EL DIA 7 DE FEBRER.